Whitening tandpasta - the ins and outs!

by
Whitening tandpasta - de ins en outs

Whitening tandpasta klinkt duidelijk en niet zo entertaining, dus hoe kunnen we hier een artikel over schrijven? Nou, laat dan aan ons over! Heb je ooit in de winkel gestaan, voor het tandpasta-schap, dan was je vast overweldigd door alle opties. Welke tandpasta maakt van jouw gelige tanden nu wonderlijk witte pareltjes? De praktijk laat helaas vaak te wensen over, dus lees met ons mee hoe je wél jouw tanden in hun optimaal witte modus tovert!

Wat is whitening tandpasta en hoe werkt het?

Whitening tandpasta. Veel mensen verwachten een superhero undercover, maar vaak zijn deze tubes vooral een commercieel succes. Tandpasta's voor wittere tanden halen vaak alleen oppervlakkige plekjes weg en vaak dat niet eens in één keer. Koffie, thee, wijn: wil je echt verschillen zien dat moet je stoppen met deze middelen tot je te nemen. Of iets chemisch als waterstofperoxide of carbamideperoxide gebruiken natuurlijk. Werkt tandenblekend heel goed, maar is voor jouw mond niet echt veilig. Maar wat moet je dan wel doen?

De juiste whitening tandpasta kiezen

Dus, niet alle whitening tandpasta's zijn gelijk. Vergelijk de ingrediënten en kijk naar de toevoeging van bleekmiddelen en abrasieve stoffen (schuurmiddelen). Óf ga direct voor een oplossing die werkt, zoals de Clearsmile Whitening Strips of het Colour Corrector Serum. Geschikt voor de gevoelige mond, bevat geen chemische middelen én werkt super effectief, dankzij kleurcorrigerende technologie. 

Tips voor optimaal effect

Timing is alles. Poets niet direct na het eten of drinken van zure voedingsmiddelen en dranken, want dat beschadigt je tanden. Twee minuten poetsen, tweemaal per dag, dat is sowieso essentieel, en vergeet je tong niet! Je tong kan ook bijdragen aan verkleuring van tanden en kiezen, dus maak die lap schoon.

Na het poetsen gebruik je de strips of de Colour Corrector, zodat je een prachtig wit gebit hebt, op gezonde wijze. Zorg er ook voor dat je dagelijks flost en/of tandenstokers gebruikt en bij voorkeur ook een natuurlijk mondwater. Een gezonde mond is minstens zo belangrijk als een witte glimlach!

Gepubliceerd:
by